Print

Wijzigingen aan website zijn niet zichtbaar

Het komt regelmatig voor dat je iets wijzigt (of laat wijzigen) aan je website en dat deze wijzing(en) vervolgens niet (voor iedereen) zichtbaar zijn. 

Dit kan drie oorzaken hebben:

1) Browser
2) Plug-in
3) CDN

Browser

Vaak ligt dit probleem aan je browser. Browsers slaan websites die bezoekt hebben namelijk (gedeeltelijk) op. Dit doen ze om de website in de toekomst sneller in te kunnen laden. Zaken die lokaal zijn opgeslagen hoeven namelijk niet meer gedownload te worden en dat zorgt ervoor dat een browser een website sneller in kan laden. 

Om te testen of wijzigingen écht niet doorgevoerd zijn kun je de geschiedenis en cache in je browser wissen en de website dan nog eens proberen in te laden, maar dat is niet altijd wenselijk. Je moet dan mogelijk ook overal waar je bent ingelogd opnieuw inloggen. 

Handiger is het om de betreffende website waarop wijzigingen niet zichtbaar zijn in een incognito venster te openen om vanuit daar te constanteren of wijzigingen echt niet doorgevoerd zijn óf dat jouw website lokaal is opgeslagen en wordt ingeladen en wijzigingen daarom niet zichtbaar zijn. 

Hoe je een website in een incognitovenster inlaadt lees je hier:

- Handleiding voor Google Chrome
- Handleiding voor Apple Safari
- Handleiding voor Microsoft Edge

Indien jouw browser niet in dit lijstje staat adviseren wij om te Googelen op "incognito mode + naam browser", als het goed is moet je dan een handleiding kunnen vinden waarin wordt uitgelegd hoe je in jouw browser een incognitovenster kunt openen. 

Zijn de wijzigingen in een incognitovenster nog steeds niet zichtbaar?

Wanneer de wijzigingen die je hebt doorgevoerd (of door hebt laten voeren) in een incognitovenster nog steeds niet zichtbaar zijn verzoeken we je om een ticket te openen, zodat we je vanuit daar verder kunnen helpen. Het zelf sleutelen aan een caching plug-in en/of de instellingen van een CDN kan aardig wat problemen opleveren en dat voorkomen we liever.